Články

27.03.11 | Vestec - Slapy 8:0 (1:0)

    Bez kapitána a předsedy oddílu Ivana Perglera a bez z tréninku zraněného Pavla Slezy jsme se sešli takřka v kompletní sestavě. Nechyběly dvě nové zimní posily Adam Krmela a Karel Kovařík a do zápasu nastoupil po dlouhé pauze i Jarda Hájek. I přes to se nás sešlo pouze dvanáct. Chyběli ještě Luboš Chroust ml. a Pavel Pešek, ale ti chyběli vlastně celou zimu, takže jsme s nimi moc nepočítali. Tak snad nám přijdou pomoct v příštích zápasech.

    V brance začal Tomáš Muller, na stoperu Láďa Matoušek, na pravé straně obrany Petr Vohralík a vlevo Jakub Laštovka, předstoper Tomáš Sleza. Záložní čtveřici tvořili zleva Karel Kovařík, Ádam Krmela, Honza Chroust a Martin Šmíd, v útoku pak Tomáš Petrák s Jardou Hájkem. Na lavičce zůstal připravený Tomáš Matoušek a brankářská legenda, nejen slapského fotbalu, Ota Jermář.

    S taktikou soustředit se na obranu, neinkasovat a snažit se využít některý z možných protiútoků jsme od 15:00 nastoupili na pěkné, zrekonstruované hřiště domácích za chladného, ale příjemného předjarního počasí. Zápas byl ze začátku vyrovnaný a kupodivu více šancí jsme si vytvořili my. Ale ani hlavičkující Adam Krmela ve 2. min, ani nahrávající Casey v 5. min a ani Honza Chroust (20. min) v asi nejnadějnější naší šanci v prvním poločase se nedokázali prosadit. Domácím stačila v podstatě jedna šance. Nejprve tedy ještě trefili přímo z  ;rohu břevno branky, což ale Habi kontroloval, aby pak ve 30. min po centru ze standardní situace z levé strany se míč dostal až ke slabě bráněnému hráči domácích, který se prosadil pohotovou střelou k tyči 1:0. Do přestávky se již nic významného nestalo, kromě několika diskuzí hráčů a lavičky s nepřesně pískajícím rozhodčím.

    Do druhého poločasu jsme nastupovali s úkolem pokračovat defenzivní hře a trpělivě čekat na příležitosti. Bohužel, již ve druhé minutě se po pěkném centru z levé strany prosadil další domácí hráč 2:0 a o 5 minut později, po špatně odvráceném centru, střelou pod břevno z hranice vápna, nikým neatakován další hráč domácích. Takže bylo po zápase. Vystřídali jsme ne ještě zcela uzdraveného Jardu Hájka a do hry nastoupil Tomáš Matoušek (55. min.). Do konce zápasu pak pokračovala naše neskutečně naivní hra, kdy jsme úplně přestali bránit a snažili se za každou cenu vstřelit gól, což se nám nepodařilo. Naopak, soupeř přidal v klidu dalších pět branek. Od desítky nás zachránil rozhodčí, který utkání lehce zkrátil.
    Co dodat. Mužstvo po odchodu svých tradičních opor, se spoustou mladých tváří, nemá, pokud není v pořádku Jarda Hájek, žádného lídra, který by strhnul svým výkonem celý tým. Také se projevuje taktická nevyzrálost a hlavně, chybí fyzička, což dokazují nevyrovnané výsledky poločasů již od podzimu. Tak snad v příštích zápasech se něco povede. Hned v tom dalším, v sobotu 2.4.2011, přivítáme na domácím hřišti ve Slapech od 16:30 tým z Dolních Břežan.

 

brankář: T Muller, stoper: L Matoušek (kapitán), pravý obránce: P Vohralík, levý J Laštovka, předstoper: T Sleza,

záložní čtveřice zprava: M Šmíd, A Krmela, J Chroust, K Kovařík,

v útoku: T Petrák, J Hájek (55. min T Matoušek)

trenér: J Nádraský, L Chroust st., vedoucí mužstva a asistent rozhodčího J Hájek st.


>> podrobnosti <<